Fırında Patates Püreli Kaşarlı Et

Fırında Patates Püreli Kaşarlı Et 1Fırında Patates Püreli Kaşarlı Et 3Fırında Patates Püreli Kaşarlı Et 2


Fırında Patates Püreli Kaşarlı Et Tarifi'nin Malzemeleri

  • 4-5 adet patates
  • 300 gr et
  • Üç yemek kaşığı tereyağı
  • Bir çay bardağı soğuk süt
  • Tuz, karabiber, kekik
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • Kaşar peyniri

Fırında Patates Püreli Kaşarlı Et Tarifi'nin Yapılışı

Patatesler yıkanıp (zamandan kazanabilmek için) düdüklüde haşlanır. Bu sırada etler kuşbaşı doğranır. Tencereye çeyrek çay bardağı sıvı yağ dökülür. Yağ hafif ısınınca etler koyulur ve tencerenin kapağı kapatılır. Et kendi suyunu saldığı için arada karıştırılıp taşmaması için kontrol edilir. Tencerenin mutlaka kapağının kapalı kalması gerekiyor yoksa et suyunu salmaz yumuşamaz. Ete isteğe göre tuz ve kekik atılır. Ben kekiği ete çok yakıştırıyorum. Et yumuşayıp suyunun çoğunluğunu çektiğinde ocaktan alınır. Çünkü birazda fırında pişecek. Haşlanan patatesler büyük bir kapta kaşıkla ezilir. Blenderı olmayanlar kaşıkla da ezebilir, biraz yorucu olabilir:) Üç yemek kaşığı tereyağı katılır. Patatesin sıcaklığı tereyağının hemen erimesini sağlıyor. Patateslere bir çay bardağı süt azar azar dökülerek karıştırılır. Ben püre de tereyağını çok seviyorum hatta et suyunu saldığında ete de bir yemek kaşığı koyuyorum. Bence daha lezzetli oluyor. Püreye son olarak da tuz ve karabiber eklenir. Yaptığımız malzemeye göre boyutta bir borcama önce etler düzgünce dizilir. Üstüne hazırlanan püre güzelce yayılır. Pürenin üstü rendelenmiş veya dilimlenmiş kaşar peynirle kaplanır. Ben fırını açıp iki dakika ısınması için bekletiyorum. 180-220 derece arası (fırınınızın ayarına göre) fırına hazırlanan borcam sürülür. Zaten kaşarların renk değiştirdiğinden hazır olduğu anlaşılıyor. Ama dikkat biraz fazla kalırsa yanabilir:) Yeni evlenen, bu işe yeni başlayan ve bekar arkadaşlar için biraz ayrıntılı yazdım. Umarım beğenirsiniz. Kocam çok beğendi ;) Sıradan bir görüntüsü olmadığı için misafire de şık bir sunum yapabilirsiniz. Aklınıza takılan bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım. Afiyet bal şeker olsun:)
Kaynak : Nefis Yemek Tarifleri

Penulis : Unknown ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel Fırında Patates Püreli Kaşarlı Et ini dipublish oleh Unknown pada hari 8 Kasım 2014 Cumartesi. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 0 komentar: di postingan Fırında Patates Püreli Kaşarlı Et
 

0 yorum:

Yorum Gönder